Druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

13 Januari 2020

Druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

Er daagde veel volk op op onze nieuwjaarsreceptie op 11 januari. Dat de uitreiking van de eerste Groene Pluim in Boom daar voor iets tussen zat, dat kunnen we niet ontkennen. Maar het was toch ook reikhalzend uitkijken naar wat Groen Schepen Sven Cools in zijn nieuwjaarsbrief over één jaar coalitie zou komen vertellen. 

Voor het eerst in de geschiedenis van Groen Boom kon voorzitter Koen Peeters terugblikken op een jaar met Groen in de coalitie. “We hebben met Sven Cools een groene schepen die erin slaagt om Groene accenten te leggen in het bestuur, en daar zijn we trots op” zei hij in zijn nieuwjaarspeech. Zijn volledige speech lees je hier.

We hebben met Sven Cools een groene schepen die erin slaagt om Groene accenten te leggen in het bestuur, en daar zijn we trots op.

Koen Peeters, voorzitter Groen Boom

Schepen Sven Cools benadrukte in zijn nieuwjaarsboodschap dat Groen in het college wel degelijk een verschil maakt. "Zo hebben we bijvoorbeeld met het college het burgemeesterconvenant ondertekend, met als doelstelling om tegen 2030 40% van  de CO² uitstoot te beperken", aldus Sven. "Ook in het diversiteitsverhaal is er een hele weg uitgestippeld die we met het college in de komende jaren vorm gaan geven en promoten" vervolgt hij, "want Diversiteit is meer dan alleen een verschil in afkomst. Diversiteit gaat over jeugd, senioren, geslacht, geaardheid, religieuze of politieke overtuigingen. Diversiteit gaat over samenleven. Samenleven met de buren in het flatgebouw en in de straat, samenleven in de wijk en in onze gemeente. Samenleven voor en met elkaar en betrokken bij het beleid." Zijn volledige speech lees je hier.

NoneKamal mocht terecht de eerste Groene Pluim in ontvangst nemen uit de handen van Vlaams parlementslid Bjorn Rzoska. Met deze pluim wil Groen Boom een organisatie of persoon die op sociaal of ecologisch vlak een steentje bijdraagt aan een leefbaar Boom extra aandacht schenken. De keuze was niet eenvoudig, want de 6 genomineerden zijn stuk voor stuk zeer geëngageerde Bomenaars met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen! We geven ze u even mee: Walter Schoeters, actief in wijk Noeveren, Reinilde Thijs, voorzitter wijkraad Bosstraat, Frank Van Houtte van de actiegroep Red Onze Kleiputten,  Hilde de Wolf, vrijwilliger bij tal van Boomse organisaties, Kamal Qebayli van vzw Lejo  en Intisaar , een Boomse jeugdvereniging voor meisjes.

Groen Boom wil een beweging zijn voor alle Bomenaars, voor jongeren en volwassenen. Dat was duidelijk te merken op de nieuwjaarsreceptie: ook de jongsten waren welkom en werden extra in de watten gelegd met een heuse kinderreceptie en heel wat animatie.