Gemeente Boom opent 2 regenboogzebrapaden

23 November 2019

Gemeente Boom opent 2 regenboogzebrapaden

Zaterdag  23 november 2019 wandelde de gemeente Boom twee regenboogzebrapaden in aan  het gemeentehuis.  “Deze twee regenboogzebrapaden staan symbool voor de verdraagzaamheid die we met de gemeente willen uitdragen,” zegt Sven Cools (Groen), schepen van diversiteit in Boom, “ze herinneren de passanten eraan dat in Boom ieder individu het recht heeft om te zijn wie hij is, ongeacht zijn geaardheid.”

Gregory Frateur, de zanger van Dez Mona, die in Boom opgroeide, is peter van deze 2 regenboogzebrapaden. “Ik ben blij om te zien dat Boom een all-inclusive samenleving steunt door het aanleggen van deze openbare regenboogzebrapaden,” vertelt Gregory, “ het is een mooie manier om te tonen dat je om te tonen dat je open staat voor wie anders is”. In het pakkend en ontroerend manifest dat hij uitsprak tijdens de inhuldiging bracht Gregory het relaas van zijn jeugd in Boom, hoe hij opgroeide als homo en hoe hij op zijn vrienden en familie kon steunen. Ook deed hij een oproep aan alle homoseksuele en transgenderjongeren in Boom en de Rupelstreek: “Wees er voor elkaar, kies voor elkaar. Create your family of choice waar enkel de wetten van vriendschap en steun gelden, het naar elkaar luisteren en proberen te begrijpen”.

Heb je al langer het idee om in Boom een vereniging op te starten die de belangen van de LGBTQ gemeenschap behartigt? Neem dan contact op met de dienst diversiteit - Sven Cools, schepen voor diversiteit

De Regenboogzebrapaden zijn geen alleenstaande actie. Reeds enkele jaren organiseert het lokaal bestuur Boom, naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie, Bifobie en transfobie (IDAHOT), een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen de gemeente Boom en de Pink Devils.

“Maar we beogen meer dan deze symbolische statements,” legt Sven uit. “De dienst diversiteit gaat, samen met alle Bomenaars die hieraan willen meewerken, een actieplan voor Diversiteit & Gelijke kansen opmaken. En ik doe een warme oproep naar de Bomenaars: Heb je al langer het idee om een vereniging op te starten die de belangen van de LGBTQ gemeenschap behartigt? Neem dan contact op met de dienst diversiteit.”

op de foto vlnr Gregory Frateur, schepen Francisco Sanchez, burgemeester Jeroen Baert en schepen Sven Cools