Kamal Qebayli wint Groene Pluim 2019

13 Januari 2020

Kamal Qebayli wint Groene Pluim 2019

Op haar nieuwjaarsreceptie op 11 januari reikten we voor het eerst een Groene Pluim uit. Hiermee wil Groen Boom een organisatie of persoon die op sociaal of ecologisch vlak een steentje bijdraagt aan een leefbaar Boom extra aandacht schenken. De Groene Pluim 2019 gaat naar Kamal Qebayli.

Kamal Qebayli werkt voor vzw Lejo als opbouwwerker in gemeente Boom. Met veel enthousiasme richt hij zich vooral op jongeren die zich in een kwetsbare positie bevinden. Zijn doel is jongeren zo snel mogelijk zelfstandigheid bij te brengen en hun leren verantwoordelijkheid te nemen. Daarom verdient Kamal en vzw Lejo deze groene pluim.

“Het doet me plezier dat ik hier in Boom een groene pluim mag uitreiken aan iemand die zich met zoveel overgave inzet voor het begeleiden van kwetsbare jongeren”


Bjorn Rzoska, Vlaams parlementslid voor Groen

De keuze is het resultaat van een stemming die Groen Boom heeft georganiseerd onder haar leden en sympathisanten. Tot 1 december 2019 konden ze kandidaten nomineren en vanaf dan mochten ze kiezen tussen 6 genomineerden: Walter Schoeters, actief in wijk Noeveren, Reinilde Thijs, voorzitter wijkraad Bosstraat, Frank Van Houtte van de actiegroep Red Onze Kleiputten,  Hilde de Wolf, vrijwilliger bij tal van Boomse organisaties, Kamal Qebayli van vzw Lejo  en Intisaar , een Boomse jeugdvereniging voor meisjes.

Kamal mocht de prijs in ontvangst nemen uit de handen van Bjorn Rzoska, Vlaams parlementslid voor Groen. “Het doet me plezier dat ik hier in Boom een groene pluim mag uitreiken aan iemand die zich met zoveel overgave inzet voor het begeleiden van kwetsbare jongeren”, aldus Bjorn Rzoska, “want vergeet niet: deze jongeren zijn de volwassenen van morgen, de volwassenen waarvan wij hopen dat ze verantwoordelijkheid nemen in het maatschappelijke leven in Boom: in het verenigingsleven, in hun gezin, en wie weet ook in de politiek.”

De prijs van de Groene Pluim 2019 bestond uit een unieke keramieken pot (een werk van de Boomse keramist Flor Buggenhout), voor de gelegenheid gevuld met snoep voor Kamals jongeren en een waardebon van 50€ om te gebruiken bij de Boomse middenstand (lokale economie vinden wij namelijk belangrijk bij Groen!).