Neen aan extra supermarkt in de Kerkhofstraat

Tot 5 januari 2019 loopt een openbaar onderzoek voor de bouw van een supermarkt op de voormalige gronden van bloemisterij Mampaey in de Kerkhofstraat. Groen Boom vindt dit, om verschillende redenen, geen goed idee. We hebben onze bezwaren overgemaakt aan het schepencollege en hopen dat veel Bomenaars hetzelfde doen. 

De redenen waarom Groen Boom geen bijkomende supermarkt wil in de Kerkhofstraat zijn:

  1. De Kerkhofstraat is nu al een drukke verbindingsstraat en met Aldi en 2 uitvaartcentra genereert de straat al heel wat bijkomend autoverkeer. Komt daar bij dat er geen volwaardige fietspaden zijn, waardoor op- en afritten in de Kerkhofstraat gevaarlijke plekken zijn voor de zwakke weggebruiker.
  2. In de nabije omgeving is het aanbod aan supermarkten reeds ruim voldoende. Op nog geen 400 meter verder is een Aldi en binnen een straal van 2 km zijn er een Delhaize, een Colruyt, een Spar, een Alvo, een Carrefour en een Lidl.
  3. Een bijkomende supermarkt zou een aanzienlijke belasting vormen voor het natuurgebied van Bos N, dat hier tegenaan ligt. De bouwplannen die nu voorliggen voorzien in een laad-en loskade achteraan de supermarkt, dus pal tegen het natuurgebied. Bovendien moeten deze vrachtwagens vanaf de straatkant achteruit naar deze loskade rijden, met de bijhorende geluids- en milieuoverlast.
  4. Groen Boom wil dat het handelscentrum opnieuw aanlokkelijk en hip wordt voor ondernemers en winkelaars. De bouw van een bijkomende supermarkt in de Kerkhofstraat staat haaks op deze visie.

We hebben onze bezwaren overgemaakt aan het schepencollege en hopen dat veel Bomenaars hetzelfde doen. Je kan dit op verschillende manieren doen, maar let wel: bezwaren moeten ten laatste binnen zijn op 4 januari.

De modelbrief kan je hier  downloaden en naar je hand zetten. Je kan de brief posten of bij het gemeentehuis in de bus steken, maar je mag hem ook bij Groen Boom (pa Karl Fret, Van Leriuslaan 18, Boom ) in de bus steken, dan bezorgen wij deze bij het gemeentebestuur. 

Indien je er voor kiest om digitaal bezwaar in te dienen, dan kan dit via de site van het omgevingsloket. Op deze site vindt je eveneens de bouwaanvraag en bijkomende inlichtingen.

Vind jij ook dat er geen extra supermarkt in de Kerkhofstraat thuis hoort? Dien dan je bezwaar in voor 5 januari en hang deze affiche aan je raam.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.